Bedste gyserfilmer Netflix 2021 og 2022

Jolie

Jolie

Velkommen til min livstilsblog - Jeg flyttede til København fra Tjekkiet i 2003

Bedste gyserfilmer Netflix: Efteråret har gjort sit indtog, og mørket hilser alt tidligere. Vinden blæser uden for døren, og regnen smækker mod vinduerne, hvilket også betyder, at Halloween nærmer sig med hastige skridt. Så hvilken bedre måde end 8 tips om spænding og rædsel fra Netflix ‘s uhyggelige sektion? Pop popcorn, frem med puden, der beskytter mod det forfærdelige og lad dig selv blive vidunderligt bange.

Babysitteren (2017)
12-årige Cole har en skøn ven i sin super seje babysitter Bee, som beskytter ham mod bøller og styrker hans sårede selvværd. Båndet mellem dem er stærkt, men hvad skal man gøre, når det opdages, at den samme babysitter er medlem af en satanisk kult, hvor hun og hendes kultvenner er villige til at gøre alt for at holde Cole stille?

Gyserkomedie, der følger de fleste skabeloner, men som er underholdende og charmerende hele vejen. Der er også efterfølgeren ‘The Babysitter: Killer Queen’, hvis du kan lide denne.

Medvirkende: Judah Lewis, Samara Weaving, Robbie Amell
Instruktør: McG (Joseph McGinty Nichol)

Babysitteren
Cole (Judah Lewis) og Bee (Samara Weaving) i ‘The Babysitter’
Mike Flanagan – En regimemester i gysergenren
‘The Haunting of Hill House’, ‘Doctor Sleep’, ‘Ouija: Origin Of Evil’ og ‘Oculus’ er blot nogle få kreationer fra instruktør Mike Flanagan, der fanger os med bl.a. deres evne til at give os indsigt i karakterernes psyke og skabe en virkelig uhyggelig atmosfære. Se gerne disse film instrueret af Flanagan.

Nogle andre filmer jeg synes er de bedste gyserfilmer Netflix.

The Haunting Of Hill House (2018)
Spøgelser kan eksistere i mange former. Det kan være egentlige spøgelser eller bestå af barndomstraumer, der manifesterer sig på forskellige måder i voksenalderen, såsom afhængighed, angst, hemmeligheder eller benægtelse.

Crain -familien oplever deres tid i Hill House på forskellige måder. Nogle familiemedlemmer oplever uhyggelig aktivitet, mens andre ikke gør det. En nat vågner børnene imidlertid af deres far, der siger, at de skal flygte med det samme. Som voksne skal de se deres dæmoner i øjnene igen.

En serie, der kombinerer klassisk rædsel, sorg, familiedrama og melankoli på en suveræn måde. Del 5 og 6 er ren demonstration i visuel skabelse og historiefortælling.

Medvirkende: Michiel Huisman, Carla Gugino, Henry Thomas
Instruktør: Mike Flanagan

The Haunting of Bly Manor (2020)
Er døden virkelig enden? Det er et af spørgsmålene ‘The Haunting Of Bly Manor’ giver os svar på i denne selvstændige efterfølger til ‘The Haunting Of Hill House’. Uafhængig, men alligevel genkendelig om stærke traumer og hans næsten gotiske fortællestil i en lavmælt tone. Vi ser også skuespillere fra “Hill House” her i nye karakterer.

Det er London 1987. Dani er en ung au pair, der får et job på palæet Bly Manor. Her tager hun sig af børnene Flora og Miles, to charmerende børn med meget unge personligheder, som kan forklares med traumet for nylig at have mistet begge deres forældre i en ulykke. Dani bærer selv sit eget traume, der bogstaveligt talt forfølger hende, og det tager ikke lang tid, før mystiske ting begynder at ske på Bly Manor, og børnene begynder at opføre sig mere ubehageligt end charmerende.

Sæson 2 af ‘The Haunting’-installationen er måske ikke så isnende skræmmende som ‘Hill House’, men det betyder ikke, at den er værre.

Tonen er lidt anderledes, men vi tilbydes endnu et stærkt drama med rædselelementer, hvor spøgelserne opfylder en større funktion end bare at blive skræmt. Hvis du kan lide mystik, hvor ledetråde gives, og hver brik i puslespillet får os til at finde ud af, hvor den næste passer ind, så vil du elske ‘Lead Manor’. Man kan sige det er helt fantastisk!

Medvirkende: Victoria Pedretti, Amelie Bea Smith, Benjamin Evan Ainsworth
Instruktør: Mike Flanagan

Før jeg vågner (2016)
Mark og Jessie har mistet deres søn ved at drukne og beslutter sig for at blive plejeforældre til 8-årige Cody. Cody er en dejlig fyr, men han er bange for at falde i søvn. For når han drømmer, bliver drømmene til virkelighed, og det er en spændende og gribende oplevelse, så længe du ikke drømmer mareridt….

En film med nogle rædselelementer, selvom det mere føles som et kig ind i børnenes psyke, og hvordan de kan håndtere traumer i deres liv. Flanagan er god til at involvere os, og det er også tilfældet i denne følelsesmæssige film.

Medvirkende: Kate Bosworth, Thomas Jane, Jacob Tremblay
Instruktør: Mike Flanagan

Kate Bosworth og Jacob Tremblay i ‘Before I Wake’
Doctor Sleep (2019)
Dan Torrence er nu voksen, men lider af sine oplevelser fra The Overlook Hotel. Skæbnen har dog andre planer for Danny end at drukne sine sorger, og han skal nu beskytte en ung pige mod sekten ‘The True Knot’, der hovedsageligt lever af børn, der har “The Shine”.

Flanagan formår at bringe meget ind i denne efterfølger til, hvad nogle troede, Kubrick sprang over i sin filmatisering af bogen ‘The Shining’. Det er smukt visuelt, karakteruddybning, godt skuespil, smart fan service og altid sjovt at se svenske Rebecca Ferguson klare sig godt.

Medvirkende: Ewan McGregor, Rebecca Ferguson, Kyliegh Curran
Instruktør: Mike Flanagan

Kampen mellem godt og ondt er tydeligst i en eksorcisme
Intet bliver så klart i kampen mellem himmel og helvede, som når et menneske bliver besat af en dæmon og bliver udfordret af en præstes tro til at drive det ud af det legeme, det nu besidder. Mest berømt er naturligvis ’The Exorcist’ fra 1973, men her foreslår vi endnu en film, som du kan blive besat af.

Denne er også et bud på bedste gyserfilmer Netflix 2021(The Exorcism of Emily Rose) (2005)
Far Richard Moore risikerer fængsel, når han betragtes

ansvarlig for Emily Roses død. Emily døde under en eksorcisme begået af Moore, og advokaten Erin Bruner påtager sig hans sag i håb om, at det vil føre til en forfremmelse. Fader Moore accepterer dette under forudsætning af, at han får lov til at dele Emilys historie.

En historie baseret på en sand historie om Anneliese Michel, der døde under en eksorcisme i 1976. Her kommer vi til at tage del i både det videnskabelige syn på Emilys tilstand og det katolske syn. Rædslen blandes med prøvedrama, og det er rørende at deltage i Emily’s skæbne.

Skuespillere: Jennifer Carpenter, Laura Linney, Tom Wilkinson
Instruktør: Scott Derrickson

Skrækmesteren på Netflix med gammelt og nyt
Stephen King fortjener virkelig at blive betragtet som rædselens mester, og Netflix har flere filmatiseringer af sine bøger. Her kan du tage del i en ældre kreation.

Christine (1983)
Arnie er den nørd, der bliver chikaneret i skolen og er usynlig for pigerne. Han har en god ven i den mere populære Dennis, men en dag møder han sin store kærlighed, der får Dennis til at se ham undergå store personlighedsændringer. Arnies nye kærlighed er Christine – en besat rød Plymouth Fury fra 1958.

En gyserfilm, der måske ikke er så skræmmende i dag, men stadig underholdende og en vidunderlig lektion i kunsten om, hvordan man får sådan en død ting som en bil til at virke skræmmende i live.

Medvirkende: Keith Gordon, John Stockwell, Alexandra Paul
Instruktør: John Carpenter

Håber i kan lide min liste på bedste gyserfilmer Netflix 2021 2022

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *